Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer
close

Ce Este Efectul De Sera

Ce Este Efectul De Sera

Efectul de sera reprezinta consecinta existentei in atmosfera a anumitor gaze, care impiedica radiatia infrarosie emisa de pamant sa se disipe in spatiul cosmic. Efectul de sera este o formula care desemneaza actualul proces de crestere globala a temperaturii atmosferei, respectiv de incalzire globala.

Iata cateva CV-uri de cuvinte cheie pentru a va ajuta sa gasiti cautarea, proprietarul drepturilor de autor este proprietarul original, acest blog nu detine drepturile de autor ale acestei imagini sau postari, dar acest blog rezuma o selectie de cuvinte cheie pe care le cautati din unele bloguri de incredere si bine sper ca acest lucru te va ajuta foarte mult

În cazul vecinei noastre din sistemul solar, planeta venus. Datorita acestui sistem, efectul de sera este benefic, asigurand incalzirea suficienta a pamantului pentru a permite dezvoltarea plantelor si a vietii. Efectul de sera reprezinta consecinta existentei in atmosfera a anumitor gaze, care impiedica radiatia infrarosie emisa de pamant sa se disipe in spatiul cosmic.

Referat Efectul De Sera 332487 Graduo
vizitati articolul complet aici : https://graduo.ro/referate/geografie/efectul-de-sera-332487
Efectul de seră este procesul prin care radiația din atmosfera unei planete încălzește suprafața planetei la o temperatură mai mare decât cea care efectul natural al efectului de seră al pământului este esențial pentru susținerea vieții. In mod corespunzator, temperatura medie pe pamant este in jur de 15 grade c. Efectul de sera este privit in general ca principalul motiv aflat in spatele incalzirii globale.

Soarele furnizeaza zilnic o cantitate importanta de energie sub.

Acesta este un fenomen natural prin care o parte a radiatiei terestre in infrarosu este retinuta de atmosfera terestra. Proces vital cunoscut sub denumirea de efect de sera.lumina solara trece prin atmosfera si ajunge pe suprafata pamantului. Efectul de sera reprezinta consecinta existentei in atmosfera a anumitor gaze, care impiedica radiatia infrarosie emisa de pamant sa se disipe in spatiul cosmic.

Proces vital cunoscut sub denumirea de efect de sera.lumina solara trece prin atmosfera si ajunge pe suprafata pamantului. Fiecare molecula intervine cu un. Efectul de sera reprezinta subtiere stratului de ozon mai pe romaneste spus stratul protector impotriva radiatilor solare se subtiaza iar planeta se incalzeste pre tare.

Efectul De Ser
vizitati articolul complet aici : https://www.scritub.com/geografie/Efectul-de-ser11971.php
Efectul de sera reprezinta consecinta existentei in atmosfera a anumitor gaze, care impiedica radiatia infrarosie emisa de pamant sa se disipe in spatiul cosmic. Datorita acestui sistem, efectul de sera este benefic, asigurand incalzirea suficienta a pamantului pentru a permite dezvoltarea plantelor si a vietii. Efectul de sera poate fi descris ca fiind rezultatul interactiunii dintre lumina solara si straturile de gaze cu efect de sera din atmosfera terestra, care se întind pâna la înaltimi de 100 km deasupra.

Efect de seră este un termen folosit pentru a evidenția contribuția unor anumite gaze emise natural sau artificial la încălzirea atmosferei terestre prin modificarea permeabilității atmosferei la radiațiile solare reflectate de suprafața terestră.

Efectul de sera este o formula care desemneaza actualul proces de crestere globala a temperaturii atmosferei, respectiv de incalzire globala. Efectele sale asupra animanelor si ale agriculturii sunt infricosatoare, iar cele asupra populatiei umane si mai ingrozitoare. O parte a acestei radiatii este reemisa spre sol, contribuind astfel la reincalzirea straturilor joase ale atmosferei.

Nu poţi să mai interacţionezi. Acest fenomen a fost descoperit de joseph fourier în 1824. Cercetarea sistematica a efectului de sera a inceput insa ceva mai.

Ce Este Efectul De Sera
vizitati articolul complet aici : https://www.creeaza.com/referate/fizica/Ce-este-efectul-de-sera759.php
Vaporii de apa , dioxid de carbon (co2), dioxid de azot (n2o), metan (ch4), hidrofluorocarburi (hfcs), perfluorocarburi (pfcs). Efectul de sera consta in aparitia unor gauri in stratul de ozon,prin care trec razele solare dar nu se intorc inapoi,astfel crescind temperatura pe suprafata pamintului. Prin urmare, efectul de seră este un proces natural, deoarece atmosfera are gaze naturale ca co2.

Proces vital cunoscut sub denumirea de efect de sera.lumina solara trece prin atmosfera si ajunge pe suprafata pamantului.

Efectul de sera reprezinta consecinta existentei in atmosfera a anumitor gaze, care impiedica radiatia infrarosie emisa de pamant sa se disipe in spatiul cosmic. Ce este efectul de sera? Efectul de seră poate fi descris ca fiind rezultatul interacţiunii dintre lumina solară şi straturile de gaze cu efect de seră din atmosfera terestră, care se întind până la înălţimi de 100 km.

Posting Komentar untuk "Ce Este Efectul De Sera"